Osman Kavala ve Can Atalay’a verilen cezalar onandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Direnişi davasında, Osman Kavala ile Can Atalay’ın da arasında olduğu 5 sanığın cezasını onarken, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Mücella Yapıcı hakkındaki cezaları bozdu. Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrolle tahliyesine karar verildi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada, 25 Nisan 2022’de verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı.
Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Liste ortaya çıktı! İşte 'Fatih Terim Fonu'nun kazananları, kaybedenleri ve o paralar...
- Denizbank'tan 'Fatih Terim Fonu' açıklaması
- Her gün bir gelişme daha ortaya çıkıyor! İşte Arda Turan ve Seçil Erzan'ın WhatsApp yazışmaları...
- Meteoroloji raporu yayınladı! İşte kar beklenen bölgeler...
- İmamoğlu ve Akşener aylar sonra görüştü
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.